6.7L  Cummins Forum

6.7L Cummins Forum


Go Back   6.7L Cummins Forum > Cummins 6.7L OEM, Performance and Aftermarket Forums > Electrical
Home Forums Photo Gallery Members List Calendar
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read




Welcome to the 6.7L Cummins Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-27-2015, 10:04 PM
Junior Member
 

Join Date: Oct 2015
Posts: 1
Default Lightning bolt light issues

2008 6.7 manual, 4x4, 3500. Showing low voltage fuel pressure sensor, cam sensor, map sensor. Put in new, keep resetting the smarty jr to clear codes, runs fine until lightning bolt light comes back on. Did the obvious, check grounds, plug ins, new batteries etc. Any other suggestions would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Links
  #2 (permalink)  
Old 10-28-2015, 12:54 AM
Senior Member
 

Join Date: Oct 2012
Location: saskatchewan
Posts: 271

Default

take the bolts out of the battery cables and clean them. Also clean the holes they go through. Re assemble with di electric grease and try again. If that didn't work check the battery cables for corrosion swell where the cable goes into the lead clamp. If it is swelled up it may be corroded and giving the computer false voltage signals.

This is why I went to optima batteries in 2011. Had to clean the cables every 6 months.
__________________
]2008 laramie 6.7 s&b cai , smarty junior , dpf delete 441000km and counting one turbo and one torque converter 24mpg
2012 laramie 6.7 98000km H&S xrt pro set economy , afe hd momentum CAI 19-22mpg:
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10-31-2015, 12:24 PM
We Hauler's Avatar
Junior Member
 

Join Date: Feb 2010
Location: Calgary
Posts: 21
Send a message via ICQ to We Hauler
Default

Don't forget to check sensor wiring in air intake.
__________________
98 12 Valve Dually Intense Blue
2007 6.7 C&C Deck Brilliant Black
2010 6.7 M/C Dually Brill. Blck/ Light Greystone
2014 6.7 3500 Dually (The wife's)

In Memory of 2006 5.9 M/C Dually Inferno Red
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11-06-2015, 03:11 PM
Squid's Avatar
Head Flunky
 

Join Date: Sep 2007
Location: South Central Kansas
Posts: 1,858

Default

Most of the time (at least for me) it's either a battery cable, cable end at the alternator or bad/weak battery.
__________________

2007.5 Dodge Ram 3500 HD,QC, 6.7L Cummins, 6speed Auto, 4X4, Bighorn Edition.
Click for installs: Carr Steps PML Diff Cover Edge Juice with Attitude Volant Intake Hankook ATM RF10
Reply With Quote
Links
Reply


Thread Tools
Display Modes



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:09 PM.

SquidWorkz is Infiniti EX35_ FJ Cruiser_ Nissan Rogue_ Mahindra Trucks_ Toyota Venza_ Ducati Superbikes_ Nissan Titan_ Toyota Tundra
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0